Zwem en Poloclub ISIS


Powered by Webfryslan

GORREDIJK – Ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan organiseert zwembad De Delte aan de Mientewei op zaterdag 5 september vanaf 16:00 een reünie.

 

Op 10 juli 1965 vond de opening van het nieuwe voor die tijd moderne en fraaie zwembad De Delte aan de Mientewei plaats. In zijn openingswoord sprak de voorzitter van Ver. zweminrichting Gorredijk de Heer W. Brons veel dank uit aan de vele plaatsgenoten welke door hun financiële bijdrage het tot stand komen van dit bad mede mogelijk hadden gemaakt.

 

 

Zwem- en poloclub ISIS

 

Ook sprak hij in zijn openingswoord de overtuiging en hoop uit dat spoedig een zwemclub zou worden opgericht welke volgens hem zeer actief zou blijken te zijn. Zo gebeurde het en dus reeds op 12 juli 1965 volgde daar al de oprichting van Zwem- en poloclub ISIS, en die blijkt nu vijftig jaar na data nog steeds zeer actief te zijn. Tijdens de reünie kunnen onder het genot van een hapje en een drankje, oude herinneringen aan legendarische polo- en kampeerweekenden- nacht marathons, maar ook gewone zwem- en polowedstrijden, worden opgehaald.